Lui Adrian Severin nu-i mai spală onoarea nici măcar excesul de hidrogen din apă

Ceva se mișcă în lumea aceasta: Comisia de afaceri juridice a Parlamentului European (JURI) a votat luni seară, în unanimitate, într-o reuniune cu uşile închise, un raport ce recomandă ridicarea imunităţii eurodeputatului român Adrian Severin, implicat în cazul ”bani în schimbul amendamentelor” relatat de publicaţia ‘The Sunday Times’ în 20 martie. Uite așa, milogul de Severin ar putea rămâne fără imunitate. Căci, afirmă Sebastian Bodu: “Nu am auzit de cazuri în care plenul PE să nu urmeze linia votulului din Comisia JURI privind cererea de ridicare a imunităţii unui eurodeputat”. Și eu cred că acei europarlamentari care l-au huiduit pe milogul care ne face de râs țara cu foamea sa de bani, atunci când l-au trimis să stea în ultima bancă a Parlamentului European, au să-i bată obrazul luându-i imunitatea ca unui borfaș.

Dar nu un borfaș obișnuit, ci unul cu un anumit grad de imunitate. Căci, în opinia europarlamentarul italian Francesco Enrico Speroni, raportor în cazul Severin (dată HotNews.ro) Comisia Juridică a hotărât să propună plenului Parlamentului european ridicarea imunității eurodeputatului român deoarece: “Am considerat că procurorii lucrează în baza unor documente, a unor informații”. Dar, deputații-juriști din PE au decis să nu permită arestarea lui Severin deorece, în opinia sa, și jurnaliștii de la Sunday Times sunt vinovați pentru că au încerat să îl corupă: “În cazul de corupție există două părți vinovate: cel care este corupt și cel care corupe. Ma întreb în acest caz de ce nu este anchetat nici unul din jurnaliști”. Deci, tot jurnaliștii sunt durerea politicienilor din toată lumea… Oricum, cu o asemenea logică și polițiștii sub acoperire sunt vinovați când încearcă „să corupă” câte un traficant (de droguri, de carne vie șamd) când vrea să-l stârpească pe corupătorul de suflete din spațiul public. În plus, ce ne facem cu ceilalți trei eurodeputați care și-au dat demisia? La ei nu sunt de vină tot jurnaliștii? Cred că diferența de atitudine și atitudini o dă ceea ce lipsește din caracterul Lui Adrian Severin. În plus, legile împotriva corupției sunt direcționate, din principiu, împotriva corupției și au norme de aplicare ca atare. De aceea aceste legi nu sunt niciodată direcționate împotriva celor care dezvăluie corupția. Italianul Speroni, avocat ca meserie de bază (member of the vile racist, sexually intollerant, xenophobic Lega Nord, which not only espouses and incites violence in pursuit of its political aims but also practices such violence this Italian party expelled from the Independence & Democracy Group by Farage following clear allegations of racist behaviour. That party is partly defined by its homophobia), se pare că are capul încurcat în fantezii legislative. De altfel, pentru birocrați (iar Speroni este de prea multă vreme în PE din partea Ligii Nordului pentru a mai fi și avocat), principiile de aplicare a legilor nu contează (că nu prea mai știu de ele, nu s-au mai informat), ci doar litera legii. De unde și confuziile și interpretările de care profită lichele ca și eurodeputatul român.

De așteptat, nu? – împrospătat în “argumente”, Adrian Severin și-a clamat din nou nevinovăția. El este în plină teorie a constipației, victimă a unor cameriste ca și colegul din PSD-ul francez Dominique Troscăneală. Până la iminenta hotărâre a PE, euroșpăgarul Severin acuza pe toate mediile „manevre absolut asemănătoare şi de înscenări absolut din aceeaşi familie” ca în cazul lui Dominique Strauss-Kahn. Ieri, că tot urma s-o ia în freză, s-a apucat de “salutat” hotărârea de a se deschide calea către a fi cercetat (deh, limba de lemn de la Ștefan Gheorghiu, ce mișto se rindeluiește!). Nu fără a reafirma “completa nevinovăţie în privinţa acuzaţiilor formulate de ziarul britanic Sunday Times, precum şi convingerea că adevărul în legătură cu înscenarea şi provocarea puse la cale împotriva mea va ieşi la lumină. În acest sens, este necesară o cercetare obiectivă şi profesionistă. De aceea, salut orice hotărâre care deschide calea către o asemenea cercetare.

PS: În ce privește demersul comun cu cel al colegului Baricada (Cotizează-un leu să scăpăm de-un derbedeu) la care s-au afiliat mai mulți colegi și colege din blogosferă (giorno24, sas-richard, ztb.ro, turnofftheglory, polimedia.us, guraialomitei.com, romaniacurata.ro, blogmoney.com, replicahd.ro, tano-tanocariddi, politeanu, dictaturajustitiei, andreeavass.ro, bistritaonline.ro, worldchanged.eu, stiriazi.ro, contributors.ro, bazel09, info.multicast.ro, hriho, deaduralex, teacheru, cambesteanu, rahoveanu, mesageruldeurziceni.ro, coralfields-cougar, denisuca, eftimie, dailycotcodac și alții cărora le cer scuze dacă i-am omis), în contul deschis pentru ipochimen s-au adunat 100 de RON. Normal că, numai pentru atât, Severin nu avut nici o motivație să-și dea demisia. Mie-mi pare rău numai pentru că s-au ales cu puțin copiii de la Crișcior (județul Hunedoara). Rămâne pentru o altă mobilizare.

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Lui Adrian Severin nu-i mai spală onoarea nici măcar excesul de hidrogen din apă

  1. Parcă, imi amintesc eu, mai mulți europarlamentari au fost abordați de către jurnaliștii englezi. Ceilalți, cei mai mulți, nu au achiesat. Deci , ceilalți nu au acceptat să fie corupți .

    • Sare'n Ochi zice:

      italianul are probleme cu presa – din ce am studiat, are o presa ostila la el acasa pentru ca este un fascist rasist, xenofob si sovin (din acelasi partid cu don’soara Mussolinni). de unde si declaratia cu privire la jurnalistii corupatori.

  2. rahoveanu zice:

    Severin e un godac comunist crescut la sin(sau prohab?) de Ion Iliescu. Daca in Europa indivizi asemeni lui sunt trimisi la ghena istoriei, in Romania acestia dau lectii de moralitate.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.