Mita n-are miros. Iar o gură bine ferecată, nu pute

Adrian Șpăgarul care ne-a făcut de Minune zice că va “colaborează” cu DNA

În fine și o veste bună pentru România, mai puțin pentru clientela politico-mafiotă a Partidului celor săraci dar extrem de cinstiți: a început și urmărirea penală pentru euro-șpăgarul Adrian Severin. Direcția Națională Anticorupție l-a chemat la locul unde se dă cu “mai jos semnatul” să-l anunțe că este umărit penal. Euroșpăgarul s-a prezentat azi dimineață la DNA, pentru a fi audiat în scandalul mitei de la Parlamentul European. Acuzaţiile sunt de trafic de influenţă şi luare de mită. Pentru cititorii care au deschis mai târziu blogul, amintesc faptul că, pe 21 martie, numele fostului ministru de Externe a apărut într-un scandal legat de susţinerea intereselor unei firme britanice în PE. Potrivit jurnaliştilor de la The Sunday Times, Severin ar fi acceptat să facă lobby pentru o serie de amendamente, în schimbul banilor. Adrian Severin a declarat că nu este corupt, ci “doar incomod”, comparându-și cazul cu cel al troscănitorului de cameriste Dominique Strauss-Khan (la cum troscănește și Severin banii, o asemănare ar putea fi – lăcomia). În pofida huiduielilor și recomandărilor primite, atât din partea socialiștilor europeni, cât și (cu jumătate de gură și lacrimi în ochi) a colegilor de haiduceală din PSD, el doar s-a autosuspendat din toate funcţiile ocupate în PSD. Demisia, inclusiv din funcția de euroșpăgar (pardon, europarlamentar), a lăsat-o pentru mai târziu. Dacă lui nu-i crapă obrazul de jenă, României de ce i-ar strică să mai fie nițel târâtă în mocirlă?

După audierea de la DNA, Adrian Severin a declarat că va colabora cu procurorii anticorupţie pentru „aducerea adevărului la suprafaţă”: „Nu are niciun sens să fac vreo declaraţie. Trebuie să clarificăm o serie de aspecte aşa după cum ştiţi şi am avut o primă întâlnire, vom colabora, vom lucra foarte bine împreună ca să aducem adevărul la suprafaţă”. Deși-s convins, că printre dinți, declarația suna așa: “suntem convinși și vom demonstra că este mâna lui Băsescu. El i-a mituit pe ăștia de la Sunday Times ca să ne însceneze nouă curatului și prea-cinstitului Adrian și Severin un dosar. Rușine, Băse!” C-așa-i cu cei pătrunși de menirea lor mesianică pe Pământ, încep să vorbească despre ei la plural. Sau, mai știi, poate doar încearcă să ne spună că este propriul său captiv și doar “vocile” l-au obligat să facă ceea ce a făcut? O fi vreo specie nouă de politician: Șpăgarus captivus… (păi l-au prins în timpul actului ilegal și s-a blocat, nu?)

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Mita n-are miros. Iar o gură bine ferecată, nu pute

  1. Sper să-l și instrumenteze bine!

    Când am citit următoarele m-ai făcut să zâmbesc.
    “suntem convinși și vom demonstra că este mâna lui Băsescu. El i-a mituit pe ăștia de la Sunday Times ca să ne însceneze nouă curatului și prea-cinstitului Adrian și Severin un dosar. Rușine, Băse!”

    Până și tonomatelor le-a fost rușine să spună pe post așa ceva, Nu sunt sigură că, în discuții private, și Adrian Severin și ceilalți sunt în stare să afirme astfel de aberații. Sunt destui fraieri să-i creadă.

  2. luminita zice:

    La cate precedente exista deja, vezi si recenta eliberare a lui Voicu, nu ma astept decat la niste ani de plimbat dosarul euroshpagarului de la o instantza la alta pana la albirea totala.
    Mi-e greatza.

  3. Greva_fiscala zice:

    Scrisoare, semideschisa:
    „Dreaga, adrean,
    Magaru’, minune virgula severin, mare „stecher” prin rtv, (re)formator de opinie, pretin si iubit de crini&pontaci! Balta mare a Brailei, are destul stuf, chiar si pentru cei mai putini „cinstiti&bogati” rockeri, de prin teleorman, ori buzau, Noi toti parnaiasii, asteptam dosul fin a lu’ matale, la GHERLA, AIUD, POARTA ALBA, SIGHET, ETC!
    Cu drag,
    Alifie Branzitu
    p.s.: adu-ne cateva „flori” de noapte”

  4. noradamian zice:

    Sare-n ochi, salut! L-au lăsat pe mâna „prietenilor”…

  5. Acidutzu zice:

    Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus, la 18 iulie, începerea urmăririi penale faţă de europarlamentarul Adrian Severin, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de luare de mită şi trafic de influenţă, iar vineri acestuia i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, a informat vineri DNA printr-un comunicat de presă.
    http://www.agerpres.ro/media/index.php/justitie/item/75187-Europarlamentarul-Adrian-Severin-la-DNA-a-inceput-urmarirea-penala.html

  6. ela zice:

    Ii doresc racoare placuta!

  7. fanu zice:

    ohoooo şi câţi şpăgari mai sunt la tovărăşu Ponta în partid, ba chiar are pe unul care pe vremuri când nu era cu tovarăşu Ponta coleg fix la alegeri a făcut o apologie a şpăgii la un post de radio local live şi nime nu s o sesizat fiindcă PROBABAIL din pricia că frateloo era mare parlamentar în vremea aia şi care amu o cam dat colţu dar băiatu, adică apologetu şpăgii http://fanu.wordpress.com/2008/08/06/candva-scriam-despre-ticalosi-si-oameni/ se ţine mare şi tare social democrat iar tovarăşu Ponta (ruşine să ţi fie, Ponta!!! uite de aia NU voi vota PSD) crede că o ales omul de nădejde nu i aşa pentru propşirea pesedeilor. Vai de capu nost. Eu unu cred că tovarăşul Ponta şi pesedeii lui şi acum suspină după Severin, vă daţi seama ce coleg au pierdut ei, dar las că îl au pe marele asfaltator de la Haţeg, apologet cândva al şpăgii

    ÎNCĂ O DEDICAŢIE PENTRU TOVARĂŞUL PONTAAAAAAAAAAAAAA

    http://fanu.wordpress.com/2011/07/22/mai-sunt-oare-cate-zile-pana-cand-%E2%80%9Carterele%E2%80%9D-din-centrul-orasului-hateg-vor-fi-gata-circulabile-nu-de-alta-dar-cred-ca-termenul-de-%E2%80%9Cbun-simt%E2%80%9D-este-deja-depasit-din-p/

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.